15 Temmuz 2009 Çarşamba

GÜZİDE BİR LİSEMİZİN YAYDIĞI ASILSIZ İDDİALAR VE CEVAPLARI

Uyarı: SBS'ye giren adaylar mutlaka okusun.

Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, eski yapılanmasıyla Yunus Emre Anadolu Lisesi. Yaklaşık on beş senelik anadolu lisesi kültürü olan bir okul. Yani bazı okullar gibi 3-4 senelik değil. Binası 2001 yılında hizmete açılmış, fiziki olarak belki Trabzon'un en güzel okulu. Demogratik okul tarifine belki Türkiye'de uyan bir kaç okuldan biri. Zamanında yaz giysisi uygulaması bile eleştiri almış, ama eleştirenler de sonraları aynı uygulamayı başlatmış. Öncü ve uygar bir okul. Şekle değil, içeriğe önem veren... Bu durumuyla da şekilci ve disiplini öğrenciye bağırıp çağırarak, öğrencinin ve hatta öğretmenin yüzüne gülmeyerek sağlamaya dönük okulların bir kaç gömlek yukarısında ve doğal olarak da potansiyel hedef tahtası.

Her sene olduğu gibi bu sene tercih döneminde de velilerle irtibata geçen Trabzon'nun güzide liselerinden biri Tevfik Serdar hakkında asılsız iddialar yaymaya başladı. Öğrencilere TÜBİTAK'la bile iletişime geçeceğiz diye vaatler verdiler, Fen Lisesi'nden öğrenci almaya çalıştılar; dediklerini yaptılar mı? İsterseniz bir araştırın. Fakat biz bu spekülasyonlara hiç şaşırmadık, geçen sene de aynı şeyler olmuş ama Tevfik Serdar yine bunları aşmıştı.

Trabzon'da bir lisemizin okulumuz hakkında yaydığı iddialar ve sebebi
Bildiğimiz gibi eskiden bu güzide okulumuz Trabzon'un en önemli düz lisesi olma konumundaydı, özellikle bireysel nitelikleri üst düzey insanlar yetiştirebiliyordu. Örneğin liseler arası dünya şampiyonluğu (futbol) gibi büyük bir başarı kazandı. Bu başarılarla birlikte Trabzon'da saygın bir yer edindi. Ancak bu lisenin anadolu lisesine çevrilmesi ve artık puanla öğrenci alan bir okul haline gelmesiyle birlikte bu durum değişti. Bundan sonra seçme yetenekleri okullarına kazandıramamaya başladılar. Artık her anadolu lisesi gibi ÖSS başarısını öne çıkartmak zorunda kaldılar. Buraya kadar olay anlaşılabilir, ancak bu durumdan sonra olayın tadı kaçtı. Okul ilerleyebilmek için "çamur at, izi kalsın" politikasını sürdürmeye başladı. Bu durum özellikle "Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"ni durup dururken hedef tahtasına oturttu.

Neler Oldu?
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'ne suçlamalar:
Disiplini sevgiyle sağlayan; müdürünün öğrencilerle toplanıp okul dışı etkinlikler yaptığı, gerekirse öğrencisini evine kadar bırakan bir okul olunca Tevfik Serdar, şekilci ve somurtkan disiplin anlayışını benimseyenlerin hedefi olmaktan kaçamadı. Maalesef Türkiye'nin neden demogratikleşemediğini bu kanıtlıyor? Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nden bir lisemize giden çok sevdiğimiz bir öğretmenimizi bir yıl sonra ziyaret ettiğimizde ki:"Tevfik Serdar'ı arıyorum." sözü sanırım bunu en güzel anlatıyor. Acaba Tevfik Serdar'da okuyanlar mı, yoksa diğer okullarda okuyanlar mı daha mutlu? Ben ve arkadaşlarım çok mutluyduk, okuldan mezun bir kişi olarak Tevfik Serdar'da yaşadığım günleri unutmayacağım. Umarım Tevfik Serdar'ı seçecekler de pişman olmayacak.

Tevfik Serdar'ın Lise Sınavları Karnesi
Şunu da peşinen söylemek lazım, bugüne dek yapılan tüm farklı adlarla yapılan lise giriş sınavlarında Tevfik Serdar, Kanuni Anadolu ile birlikte Trabzon'da ilk iki de olmuştur. ÖSS'de genellikle Anadolu Liseleri arasında Kanuni sayısalda birinci sırada, biz ikinci; eşit ağırlıkta ise biz birinci sırada olmuşuzdur. Bu sıralamaya bazı seneler Akçaabat Anadolu Lisesi de dahil olmuştur.

Okulun olanakları: Tevfik Serdar yapılırken hiç bir şey eksik edilmemiş, rahmetli Tevfik Serdar'ın da katkılarıyla okulumuz fiziki olarak aradığınız her şeyi sunmaya talip olmuştur.

-Kantin
-Yemek Salonu
-Satranç Salonu
-Çok Amaçlı Spor Salonu
-Ders için gerekli mekanlar (örn. laboratuvarlar, resim odası vb.)
-Ders Gereçleri Odaları
-Kütüphane= Kemal Hindistan Hocamızın gayretleriyle gerçekten büyük bir kaynak. Gezip görmenizi tavsiye ederim.
-Semender= Okulumuzun yılda 4 sayı çıkan dergisi. İsteyenler bu dergide çalışabilir ve yazılarla katkı sağlayabilir.
-Soru masaları= Tenefüslerde öğretmenlere öğrencilerin sorularını yönelttiği alan.
-Öğrencilerin her zaman yanında olan rehberlik hocalarımız.

Oturmuş ve başarısı kanıtlanmış öğretmen kadrosu.

Not: Okulumuzda dal uzmanlığına yönelik çalışmalar ışığında geometri, analitik ve matematik derslerine matematik öğretmenleri paylaştırılmıştır. Yani Bir matematik öğretmeni hem matematiğe hem de geometriye girmemekte bu dallardan sadece birine girmektedir. Bu da o dalda uzmanlaşmayı sağlamaktadır.

Bizi anlamayanların eleştirdiği ama bizim gurur duyduğumuz demogratik bir eğitim platformu. Çünkü Türkiye'ye daha fazla demograsi lazım.
Korku imparatorluğu kurulmuş, yönetici daireleri mi yoksa Tevfik Serdar'ın sevgi platformunu mu seçeceksiniz.

Şimdi sıra sizde...

Okulumuz hakkında geniş bilgi almak isteyenler teknomit@gmail.com adresinde bize ulaşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder